خرید ملک در آلمان یکی از بهترین سرمایه گذاری ها در این کشور است و می توان آن را یکی از کم ریسک ترین روش های سرمایه گذاری دانست. ایرانی ها به راحتی می توانند به عنوان سرمایه گذار خارجی در آلمان ملک بخرند، اما نمی توانند اقامت آلمان یا پاسپورت آلمانی بگیرند. به این ترتیب سرمایه گذاران می توانند تنها با ارائه طرح اقتصادی مورد تایید آلمان اقدام به خرید یا فروش ملک یا ساخت و ساز نموده و سپس اقامت دائم یا پاسپورت آلمانی دریافت کنند.

دلایل سرمایه گذاری در آلمان با خرید ملک
با توجه به افزایش جمعیت در آلمان، تقاضا برای املاک و مستغلات به ویژه آپارتمان از 57 متر به 140 متر افزایش یافته است. سود حاصل از این سرمایه گذاری در سال های اخیر با توجه به تغییر جمعیت آلمان، افزایش پناهندگی در این کشور و وام های واقعی اعطایی برای این کار بسیار چشمگیر بوده است. به طور کلی، قیمت ملک در آلمان کمتر از سایر کشورهای اروپایی است. هنگام خرید ملک در آلمان، مالیات بسیار پایین خواهد بود و می توان آن را سالیانه 2 تا 80 درصد کاهش داد تا چندین سال پس از خرید ملک.

مهاجرت به آلمان از طریق تولد:
در گذشته قانون آلمان به هر نوزادی که در آن کشور متولد می شد تابعیت آلمان را اعطا می کرد. به این نوع شهروندی شهروندی زمین یا شهروندی جوس سولی می گویند. بر اساس قوانین جدید این کشور از اول ژانویه 2000، تنها نوزادانی می توانند تابعیت آلمان را دریافت کنند که حداقل یکی از والدین حداقل هشت سال قبل از تولد کودک یا در حین تولد نوزاد، برای مهاجرت به آلمان یکی از آنها در آلمان زندگی کرده باشد. والدین اجازه اقامت دائم در آلمان را دارند.

پس از اخذ تابعیت از طریق تولد، کودک باید مجددا تابعیت والدین خود یا تابعیت آلمان را بین سنین 18 تا 23 انتخاب کند. بنابراین کودک می تواند تابعیت والدین خود یا تابعیت آلمان را داشته باشد یا برای تابعیت مضاعف اقدام کند. در واقع تابعیت آلمان بر اساس اصل والدین است. این بدان معناست که کودکی که حداقل یکی از والدینش تابعیت آلمانی داشته باشد به طور خودکار از بدو تولد تابعیت آلمان را کسب می کند. محل اصلی تولد نیز معتبر است. بر این اساس، اگر یکی از والدین نوزاد حداقل هشت سال به طور قانونی در آلمان اقامت داشته باشد و در بدو تولد دارای مجوز اقامت یا اقامت برای مدت نامحدود باشد، فرزند والدین خارجی می تواند به طور خودکار تابعیت آلمان را دریافت کند.

تابعیت دوگانه: فرزندان والدین خارجی که در آلمان به دنیا می آیند ممکن است علاوه بر تابعیت والدین خود، تابعیت آلمانی نیز داشته باشند. برای درخواست در این زمینه، کودک باید در آلمان بزرگ شده باشد. طبق قوانین اخذ تابعیت مضاعف، زمانی که فرد مورد نظر به سن 21 سالگی برسد، برای اخذ تابعیت مضاعف باید یکی از شرایط زیر را دارا باشد:

آنها هشت سال یا بیشتر در آلمان زندگی کرده اند
او شش سال در مدرسه ای در آلمان تحصیل کرد یا
شما تحصیلات یا شغل خود را در آلمان به پایان رسانده اید.
مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج:
طبق قانون ازدواج آلمان، هر ازدواج معتبر، چه عروسی مذهبی و چه غیر مذهبی، باید در Standesamt انجام شود. بنابراین علاوه بر اینکه عقد توسط کشیش، خاخام، امام یا مأمور کنسولی انجام می شود، باید ثبت رسمی آن نیز انجام شود. بنابراین اگر قصد برگزاری مراسم عروسی در آلمان را دارید، حتماً مراحل مربوط به دفتر ثبت نام (Standesamt) را در مراسم در نظر بگیرید. مدارک مورد نیاز برای اتباع خارجی برای درخواست ازدواج قانونی در آلمان به کشور مبدا و وضعیت تأهل زوجین بستگی دارد. با این حال، الزامات اداره ثبت محلی ممکن است برای هر فرد متفاوت باشد. پس حتما قبل از روز عروسی در نزدیکترین Standesamt ثبت نام کنید.

همسران شهروندان آلمانی که ازدواج خود را در آلمان ثبت کرده اند، پس از سه سال اقامت قانونی در آلمان، حق شهروندی را دارند. متقاضیان باید در زمان درخواست حداقل دو سال متاهل باشند تا واجد شرایط این قوانین باشند. لازم به ذکر است که اگر همسر شما شهروند اتحادیه اروپا یا تبعه کشور ثالث و همسر شما شهروند اتحادیه اروپا باشد، حق تردد آزاد دارید و می توانید بدون محدودیت در آلمان کار کنید یا در آنجا زندگی کنید.

قبل از مطالعه این مقاله توجه داشته باشید که موسسه مهاجرتی و اقامتی ساباپلان هیچ گونه خدمات و فعالیتی در زمینه پناهندگی ندارد و مطالب ارائه شده در این مقاله صرفا جهت آگاهی از خطرات این روش بوده و در صورت تمایل به مهاجرت به آلمان توصیه می گردد. راه های دیگر مهاجرت به این کشور.

اصطلاح "پناهنده" اغلب در زبان روزمره به عنوان مترادف برای افراد آواره استفاده می شود. اما با توجه به مفاد کنوانسیون پناهندگان ژنو، این اصطلاح